Joost de Ridder (1981)

Blokfluiten

Joost de Ridder (1981) studeerde blokfluit (2000-2004) aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS) bij Thera de Clerck. Hij volgde co-repetitor- en klavecimbellessen van Marieke Spaans en Pieter-Jan Belder. Daarop volgde er een studie Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam (2004-2006)

Sinds 1989 is Joost actief in de kerkmuziek. De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld op het gebied van koordirectie. Hiervoor heeft hij meerdere keren deel genomen aan de Kurt Thomas Cursus (niveau 3a, 3b en 4) te Utrecht. Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan het koor Medea te Monster en het parochiekoor St. Cecilia te Pijnacker.

Naast een kleine privépraktijk is Joost als muziekdocent en co√∂rdinator verbonden aan de Muziekschool Westland. Hier verzorgt hij lessen blokfluit, spelen met muziek en de kleutercursus. Ook verzorgt hij via deze muziekschool op basisscholen in het Westland muziekactiviteiten.

Sinds 2008 speelt Joost mee bij het Blokfluitkwartet Capriola. Dit ensemble richt zich op oude en nieuwe muziek. Het ensemble neemt lessen bij Bertho Driever. (Loeki Stardust Quartet)

Joost arrangeert muziek voor Passe Partout