Jorinde Maria Geradts

Viool, Altviool

Jorinde behaalde in 2006 haar Bachelor diploma Argentijnse Tango viool aan het Codarts conservatorium te Rotterdam.

Tijdens haar opleiding volgde zij lessen bij de internationaal bekende pianist en componist Gustavo Beytelmann en bij Carel Kraayenhoff, Leo Vervelde, Wim Warman, Kay Sleking, Micha Molthoff en Martijn van der Linden.

Ze speelde met het bekende tango orkest OTRA, waarmee zij in 2005 als violiste deelnam aan VARA’s TV show Masterclass, met Sonja Barend en de beroemde Argentijnse danser Juan Carlos Copes. Ook gaf zij met OTRA in 2006 een concert in Argentinië in het VIII Festival de Buenos Aires. Ze heeft in diverse ensembles gespeeld, zoals het tango kwintet Nuevos Tangueros en het tango duo Duo Dos.

Zij werkte mee aan de muziek van de film 'Aaldering' die tijdens de 36e editie van het filmfestival Rotterdam Perspective 2007 in premiere ging.

Jorinde geeft lezingen en workshops over de Argentijnse Tango. Zij was als Master student verbonden aan de vakgroep Argentijnse tango aan het Codarts conservatorium te Rotterdam. In het kader van haar opleiding heeft zij in 2007, zowel in Parijs als in Buenos Aires, lessen gevolgd bij internationaal bekende artiesten zoals Pablo Agri, Leonardo Ferreyra, Miguel Angel Bertero, Mauricio Marcelli, Damian Bolotin en Ramiro Gallo. Daarnaast speelde zij mee met het Orquesta Escuela de tango de Emilio Balcarce onder leiding van internationaal bekend bandoneonist Nestor Marconi.

Het fonds voor Amateur en Podiumkunsten heeft haar aanvraag voor een studiebeurs gehonoreerd, waardoor zij in het studiejaar 2008 in de gelegenheid gesteld werd in Buenos Aires verder te studeren.

Als aanvulling op het geven van reguliere vioollessen aan de muziekschool, verdiept ze zich op dit moment in het muziek onderwijs en de begeleiding voor jonge tot zeer jonge kinderen (vanaf 3-jaar), waarbij de relatie tussen de ouder en het jonge kind centraal staat. Hiervoor volgt ze de 3- jarige Post- HBO opleiding tot internationaal erkend Suzuki viooldocent bij de Accademia Filarmonica te Utrecht.