Ton Huijsman

    Ton's gitaarschool

    Gitaar

    Ton Huijsman (* Zaandam 1954) volgde gitaarlessen bij Henk van Schagen aan de Enschedes Muziekschool. Hij vervolgde zijn gitaarstudie aan het Twents Conservatorium en later aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 1977 zijn studie afronde met de diploma's Akte Muziekonderwijs B en het Solistendiploma. Daarna studeerde hij nog 2 jaar bij Baltazar Benitez.

    Hij studeerde Middeleeuwse- en Renaissanceluit bij Aad Rijkee en volgde meestercursussen bij Antonio Pereira Arias en Abel Carlevaro.

    Ton was solist bij het Nederlands Studenten Kamerorkest in het gitaarconcert van Heitor Villa-Lobos. Hij speelde in Musike Merlant (1974-1984 o.a. luit en andere oude snaarinstrumenten), Duo Batendo (gitaarduo), La Galliarde & Trio Bonnart (beiden kamermuziek ensembles).

    Ton trad op voor de radio (AVRO, NCRV, VPRO) en televisie (RTL4 bij 'Tineke'), maakte een solo LP ('Recital' 1978), een dubbel LP ("The well-tempered guitars opus 199" met collega gitarist Sjaak van Vugt) en een aantal CD's

    Vóór zijn ongeluk met zijn rechterhand concerteerde hij in alle grote concertzalen in Nederland (zoals Het Concertgebouw, De Doelen, Het Vredenburg, Musis Sacrum enz.)

    Ton componeert en arrangeert voor Passe Partout

    Hij trad op in binnen- en buitenland