Passe Partout, een ensemble met een unieke klank.

Passe Partout is opgericht in 2009 en bestaat uit Jorinde Geradts (viool en altviool), Mariska Bleidorn (dwarsfluit en piccolo), Joost de Ridder (blokfluiten), Max Többen (gitaar) en Ton Huijsman (gitaar).

Wat Passe Partout zo bijzonder maakt is de unieke combinatie van instrumenten. Mede hierdoor zijn ook de arrangementen en composities uniek. Werken die u kent heeft u nog nooit eerder zo gehoord.

Passe Partout wil de diversiteit van de kamermuziek in haar bijzondere samenstelling aan een groot publiek laten horen. In haar concertprogramma's zoekt Passe Partout naar een evenwichtige balans tussen het vergeten en het bekendere werk. Tussen de herkenning en de verrassing.

kamermuziek ensemble Passe Partout

Meesterwerken van bekende componisten vormen het hoofdmotief. Daarnaast worden onbekende composities gepresenteerd. Een concert door Passe Partout staat garant voor een onvergetelijke middag; de concerten zijn een muzikaal feest, het repertoire is uniek. De reacties: lovend.

Passe Partout speelt werken uit de grote stijlperioden vanaf de Barok t/m heden waarbij de nadruk ligt op de muziek vanaf de Romantiek. Daarnaast heeft het ensemble programma's met de Argentijnse Tango Nuevo en composities die gebaseerd zijn op Keltische en andere volksmuziek.

De musici van Passe Partout kunnen allen bogen op een carriere als solist. Zij speelden in verschillende orkesten en ensembles voordat hun samenwerking in 2009 tot dit gezelschap leidde.
Zij zijn naast hun activiteiten in Passe Partout allen werkzaam in het muziekonderwijs.

De muzikale diversiteit van Passe Partout heeft zij vastgelegd op haar CD 'Bouquet Musicale'.

CV van Jorinde Geradts
Jorinde Geradts

CV van Mariska Bleidorn
Mariska Bleidorn

Klassiekemuziek opzijnbest
De beste links over klassiekemuziek voor u verzameld.