Programma's 2013 - 2014

  l'Art Nouveau

   In de 20ste eeuw ontwikkelde zich een hele verzameling stijlen en technieken. De diversiteit uit de romantiek van de voorgaande eeuw werd in de 20ste eeuw alleen maar groter.

   In alle genres gingen musici en componisten zich laten inspireren door niet-Westerse exotische muziek en volksmuziek. Componisten gingen elementen uit de eigen volksmuziek in hun composities verwerken en creëerden zo nieuwe stijlen in de kunstmuziek.

   Bij de Impressionistische muziek is de sfeer belangrijker dan de emotie.

   Een ander belangrijk kenmerk van het Impressionisme is intimieit. Kleinere bezettingen hebben de voorkeur om subtiele klankbeelden te scheppen die een verfijnde, subtiele vorm krijgen.

   Impressionistische muziek is beïnvloedt door Oosterse culturen zoals Chinese, Arabische, Indiase en Hindoestaanse muziek. Imperssionistische componisten laten zich ook beïinvloeden door de volksmuziek uit eigen land zoals Spanje, Java, Japan, Rusland, Zuid-Amerika enzovoort.

  Bouquet Passionné

   De Tango ontstond aan het eind van de 19e eeuw in de getto's van de havenwijken van Buenos Aires en werd voor het eerst uitgevoerd op instrumenten die daar voorhanden waren zoals de gitaar en de dwarsfluit. Al snel kwamen daar ook instrumenten als blokfluit en viool bij (pas veel later de bandoneon).

   Passe Partout is geen Tango-orkest zoals we dat hedentendage kennen maar met haar bezetting speelt het ensemble de Argentijnse Tango met een klankkleur zoals deze in de begindagen geklonken heeft.

   Met de muziek uit dit programma betreedt u de gepassioneerde, melancholische wereld van de Argentijnse Tango.

  Speciale programma's

  In overleg met de organistor kunnen we ook speciale programma's samenstellen.